Duurzame mobiliteit

Volkswagen Bedrijfswagens heeft sterk aanbod in huis

e-crafter-1920x450.jpg

Met de e-Crafter rolstoelbus voor multifunctioneel personenvervoer en ook de koelwagen op basis van de e-Crafter met zonnepanelen heeft Volkswagen Bedrijfswagens nu twee sterke ijzers in het vuur.

Steeds groenere eisen

Met de e-Crafter rolstoelbus voor multifunctioneel personenvervoer en ook de koelwagen op basis van de e-Crafter met zonnepanelen heeft Volkswagen Bedrijfswagens nu twee sterke ijzers in het vuur om door te stomen op de markt die ook in de professionele vervoerswereld steeds groenere eisen stelt.

“Dankzij goed onderling overleg met gerenommeerde Nederlandse ombouwers en korte lijnen met de fabriek, kunnen we nu twee bijzonder duurzame vervoersoplossingen aanbieden in twee compleet verschillende branches,” legt Michel van Raaij uit, Accountmanager Maatwerk & Ombouw van Volkswagen Bedrijfswagens.

Duurzame mobiliteit

Zorginstellingen, gemeenten, maar ook grote ondernemingen in het personenvervoer vragen steeds meer, gedwongen of vrijwillig, om groene, duurzame mobiliteitsoplossingen. De Volkswagen e-Crafter is dan een uitkomst. “De auto komt kaal en leeg vanuit de fabriek. Alleen de ramen rondom zitten er in. Dan wordt de auto volledig omgebouwd en ingericht bij ombouwspecialist Tribus. Dan is hij geschikt voor rolstoelvervoer in combinatie met regulier personenvervoer,” legt Michel uit. De e-Crafter rolstoelbus is tevens goedgekeurd door fabrikant Volkswagen Nutzfahrzeuge. Dat betekent dat hij voldoet aan de door de fabriek gestelde hoge kwaliteits- en veiligheidseisen én dat alle garanties van kracht zijn en blijven, aldus de accountmanager.

“Met de e-Crafter is Volkswagen Bedrijfswagens op dit moment een van de weinige merken die een volledig elektrisch aangedreven rolstoelbus kan leveren.” Michel van Raaij

Solar e-Crafter

Gekoeld vervoer is weer een heel andere tak van sport, maar ook daar heeft Volkswagen Bedrijfswagens nu wat moois. Een koelwagen, op basis van de e-Crafter, waarbij het koelingsgedeelte separaat van de elektrische installatie van de auto kan functioneren. “Dat was ook een eis van de fabriek, “ vertelt Michel. Zo gezegd, zo gedaan. De firma Carrosseriefabriek Harderwijk ging met zonnepanelen aan de gang en zie daar de Solar e-Crafter voor gekoeld vervoer. “Het streven is om binnenkort een demonstratiemodel klaar te hebben om ondernemers aan te kunnen bieden de e-Crafter zelf uit te testen. Dat doen we bij de e-Crafter voor rolstoelvervoer ook. Dat is de beste reclame.”

Meer weten over de mogelijkheden van bedrijfswagens voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze Mobility Consultants.